Xavin Hotel Harkány

A fürdőváros

A fürdőváros

Baranya-megyében, a Tenkes-hegy lábánál és a Villányi-hegység közelében  van egy napsütötte kisváros, melynek legendája talán hihetetlen, természeti kincse azonban verhetetlen. Hallott már olyan helyről, melytől egy karnyújtásnyira van bor, kaland, kultúra, gyógyvíz és wellness? Harkány természeti és kulturális adottságaival szinte egyedülálló hely Magyarországon.

Harkány Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye. A város mikroklímája különleges, az évi napsütéses órák száma 20 százalékkal magasabb az országos átlagnál. Ennek köszönhetően pedig olyan növények váltak itt honossá, mint a füge vagy a gránátalma.

Az idelátogatóknak rendkívül gazdag és színes programot ígér a város és környéke is. Tekintse meg a környéken fellelhető látnivalókat és szabadidős tevékenységet ITT!

Harkányi gyógyfürdő

Harkányi gyógyfürdő

Látnivalók Harkányban

Katolikus templom és templomkert

Harkányi katolikus templom és templomkert

Harkányi katolikus templom és templomkert

Az 1990-es években épült templom külső falán Jézus szenvedéstörténete látható Morvai László tűzzománc alkotásaiban. A tűzzománc stációk a templomkertben is folytatódnak, a magyar történelem jeles eseményeit és személyiségeit bemutatva. A templom elődje egy kápolna volt, mely 1906-ban épült.

Református templom

A harkányi református templom és kertje

A harkányi református templom és kertje

A Gyógy- és Strandfürdővel párhuzamos Kossuth Lajos utcában található az 1802-ben épült, műemléki védettséget élvező, copfstílusban épült református templom. Három haranggal és nyolcregiszteres orgonával rendelkezik. Úrasztali edényeit két-két 1820-ból származó cinkkanna és tányér, valamint szintén két-két 1833-ból származó kehely és tányér alkotja.

Terehegyi református templom

Terehegyi református templom

Terehegyi református templom

Az 1798-ban épült, szintén műemléki védettséget élvező templom a terehegyi városrész kis dombján található. Eredetileg egy 1761-ben épült fatemplom állt a helyén. A Terehegyi- és Ostoros utca sarkán álló, copfstílusú templom környéke szépen parkosított. A templom négy haranggal rendelkezik, padjai a barokk stílusjegyeket hordozzák magukon, míg orgonája rokokó stílusban készült.

Zsigmondy sétány, park

Pad a Zsigmondy sétánynál az ősz színeivel

Pad a Zsigmondy sétánynál az ősz színeivel

A Fürdőtől délre elhelyezkedő ősparkban számos képzőművészeti alkotás és kényelmes padok várják a pihenni vágyókat.

Harka-kút

Harka-kút

Harka-kút

Az ősparkban található 2000-ben felállított, értékes Zsolnay alapanyagú szökőkút a harkányi víz legendájához kapcsolódó motívumot ábrázol.

Országalmás csobogó

Országalmás csobogó

Országalmás csobogó

A 2000-ben felállított, Polgármesteri Hivatal előtt álló Milleniumi Országalmás csobogó Vajda László és Kamerer Tamás munkája.

Utoljára frissítve: 2016-02-28