Xavin Hotel Harkány

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Harkányi gyógyfürdő

Harkány város kincse a gyógyvízében rejlik, mely már a török megszállás idején sem volt ismeretlen. Az első fürdőszezon 1824-es dátummal íródott a vidék történelmébe. A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül, de a város természeti adottságai is kitűnőek. Kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

Harkányi Gyógyfürdő
Harkányi Gyógymedence látképe Harka-szobor

A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A harkányi gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésében. Városunkon kívül csak két olyan hely van még a világon, ahol bizonyítottan gyógyítható a pikkelysömör.

Harkányi Gyógy- és Élményfürdő
Harkányi Gyógyfürdő wellness részlege harkányi Gyógyfürdő wellness részlege

A látványfürdő a felújított gyógyfürdő épületének emeletén, csodálatos környezetben várja vendégeit. Az elhúzható tető lehetővé teszi vendégeink számára, hogy pezsgő- és jakuzzi- medencéinkből élvezhessék a napsütést. Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi élményfürdőben is megtalálható.

Harkányi Strandfürdő
Harkányi lepke medence Lepke Medence Harkányban

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit. A családi együttnapozáshoz, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszíneket biztosítunk. Családjának minden tagja megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot. Ennek szolgálatában áll 20 étterem, 15 büfé, valamint további 59 üzlet és szolgáltató. A Harkányi Strand – és Gyógyfürdő lepke medencéje, melynek vízfelszíne 1460 m2 és 1520 m2, Magyarország egyik legnagyobb feszített víztükrű medencéje.

Harkányi Strand- és Gyermekmedence
Babaúszás Harkányban Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, szivárványcsúszda

Fedett melegvizes medencében próbálhatják ki, a fürdőben rendszeresen megrendezésre kerülő Baba úszást. Ebben a gyönyörű környezetben ez kikapcsolódást jelenthet a piciknek és a szülőknek egyaránt. A kicsiket ezen kívül a jó időben várja a felújított, vizes élményelemekkel tarkított kültéri gyerekmedence is, melynek vízfelszíne 220 m2. Ugyancsak a fürdő területén található a Baba-Mama Park, mely a főszezonban kreatív gyermekfoglalkozásokkal és játszóparkkal várja az apróságokat. A gyermekmegőrzés pedig biztosítja a nyugodt, gondtalan pihenést és kezeléseket a szülők, nagyszülők számára.

Harkányi Sportuszoda
Harkányi Strandfürdő sport medence Harkányi Strandfürdő sport medence, úszóverseny

A gyógyfürdő kültéri uszodája, mely rangos sportesemények helyszínéül is szolgál (mint például a Harkány Sprint Nemzetközi Úszóverseny), 1050 m2-en várja a sportolni vágyókat.

Csúszdapark

2016 május elsejével kerül átadásra Harkány város strandfürdőjének teljesen új, 7 csúszdából álló csúszdaparkja, amely családi pályával várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Egész napos élmény mindenki számára!

Utoljára frissítve: 2018-01-14