Xavin Hotel Harkány

Irány Harkány!

Irány Harkány!

2017-05-17 • Kategória: Egyéb

Programok Harkányban

Programok Harkányban

Több tucat program várja nyáron a vendégeket

A fürdő és a város szervezésében összesen több tucat harkányi program várja nyáron a vendégeket. A hét vége felé közeledve rendszeres heti programokkal találkozhatunk, a rendezvények gerincét pedig az immáron tradicionális fesztiváljaink adják.

Május második fele városi gasztrokulturális családi napot és a fürdőben egy gyereknapot is tartogat, de a nyári programok mindig is kiemelt figyelmet követeltek. Amellett, hogy hetente jelentkezünk az aktuális programok részleteivel és az éjszakai mozik műsorai csakis lapunkban jelennek meg, összeszedtük, mire számíthat aki nyáron városunkba érkezik.

A programok célközönsége ugyanis a helyiek mellett a már Harkányban lévő turisták, hiszen a mai világban a város anyagi forrásaihoz mérten nehéz olyan produkcióval jelentkezni, amiért célzottan a térségbe érkeznének a vendégek – mondta Herendi Ferenc. A művelődési ház vezetője a városi szervezésben lévő programok kapcsán megjegyezte, a nyáron valamennyi korosztály számára kedveskednek, az elsődleges cél ugyanis az, hogy a vendég évről-évre visszatérjen.

Folytatódik a Hangfürdő sorozata

A dömping június 17-től indul a Zsigmondy sétány sorozatával, ami augusztus végéig minden szombaton ad zenés, táncos programot az ide érkezőknek.

Június 17. Harkányi hangfürdő, retro est a Kerozinnal

Június 23-25. Jézus szíve búcsú

Július 1. báli est a Tajti band-del

Július 8. helyi zenekarok éjszakája (Nihil Chips, Rokolya, Szabó Család, Garden, Soul Mirror)

Július 15. retro est – Betty Love

Július 29. horvát nemzetiségi est

Augusztus 5. dzsessz est (Harkányi Big Band, Nagy Gyula és barátai)

Augusztus 12. német est

Augusztus 19. DJ-s retro est Dévényi Tibi bácsival

 

Esti mozi a szabadtéri színpadnál

A csütörtökönként megrendezésre kerülő éjszakai mozinak szintén a szabadtéri színpad ad otthont. Összesen kilenc lakalommal kerül sor a kultfilmek bemutatójára, a részletes műsor később lát napvilágot. Az események időpontjai:

Június 22.

Június 29.

Július 6.

Július 13.

Július 20.

Július 27.

Augusztus 3.

Augusztus 10.

Augusztus 17.

 

Visszatér az éjszakai fürdés

A rendszeres események sorába a fürdő is csatlakozik a június 23-tól augusztus közepéig péntekenként megrendezésre kerülő zenés éjszakai fürdővel. Ekkor 20 és 24 óra között három alkalommal koncert a Lepke medencénél, öt alkalommal pedig az élményelemeknél valamint a hármas medencénél várják a vendégeket, amikor a kivilágított csúszda egy szintjét DJ foglalja el.

Június 23. Kozmix koncert – Lepke medence

Június 30. Kis Grofo koncert – Lepke medence

Július 7. DJ, csúszdapark, hármas medence

Július 14. DJ, csúszdapark, hármas medence

Július 28. DJ, csúszdapark, hármas medence

Augusztus 4. DJ, csúszdapark, hármas medence

Augusztus 18. DJ, csúszdapark, hármas medence

Augusztus 11. Bárány Attila – Lepke medence

Augusztus 20. Nyárzáró Party – Kozso és az Ámokfutók

 

Fürdőfesztivál

július 21. és 23. között huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon az egész napos DJ mellett gyermekprogramok és az idősebb korosztálynak szóló gyógykerti koncertek is lesznek. A különböző sportprogramok sorából persze nem hiányozhat az aquafitness és zumba sem.

Pénteken egy Red Hot Chili Peppers tributzenekar, az Erős Pista lép fel, amit Ganxta Zolee és a kartel követ. a napot DJ Katapult zárja.

Szombaton By the Way, Superstereo, Belga és Dj Albrecht zenél, de este konga show-val és tűzzsonglőrökkel is találkozhatunk. A kisebbek számára is nagy nap lesz a szombat, ugyanis körhinták és légvárak mellett kipróbálhatnak egy óriási terepasztalt is. Emellett a gyerekmedencénél Szilas Miklós Van egy mesém című zenés műsora valamint a Papírszínház improvizációs műsorát is megtekinthetik. A Gyógyfürdőben a nagyobbak a Harka Dalkör és Nagy Gyula és barátai dzsezz-előadásán vehetnek részt.

A vasárnap az elektronikus zene napja, amikor nem kisebb DJ-k teszik tiszteletüket a fürdőben, mint Dj. M, Sterbinszky és Náksy Attila. A gyermekprogramok sorában a terepasztal és légvárak mellett az Eccpecc zenekar fellépése is szórakoztatja a legkisebbeket. A fesztivál utolsó napján a harkányi Tigers Gym Kick Box bemutatója mellett a salsával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A gyógykertben a helyi táncegyüttesek és énekkarok valamint a Harkányi Big Band lépnek fel.

 

Új helyszínen a szüreti fesztivál

A Kossuth Lajos utca lezárása tetemes pénzösszeget emészt fel – mondta Herendi Ferenc az esemény szervezője, részletezve: a Magyar Közút kezelésében lévő szakaszon a fenntartó mellett a busztársaságnak is fizetni kell ami összesen mintegy másfél millió forintot jelentene.

A tradícióknak megfelelően szeptember első hétvégéjén megrendezett XXIII. Szüreti Fesztivál idén a Bajcsy-Zsilinszky utcára kerül át, a színpad a Muslica sor volt épületei vonalában az úton keresztben kerül felállításra, a fürdő főbejáratától északra a gasztroudvar és a kézműves vásár foglal helyet, a rendezvénytér egészen a Bartók Béla utca kereszteződéséig tart, a vidámparkok pedig a szokott helyen lesznek.

A programok szervezésekor annak érdekében, hogy valamennyi korosztályt meg legyen szólítva tekintettel kellett lenni a régió más rendezvényeire is – mutatott rá a művelődési ház vezetője.

Pénteken a Szabó család majd Ferenczi György és a Rackajam lép fel, majd Anna and the Barbies nagykoncert veszi kezdetét. Az estet DJ. Palotás keveri a zenét.

Szombaton a Siklósi Fúvószenekar nyitja a programok sorát, akit a Harkányi Big Band követ. Az est nagy fellépőket sorakoztat fel: itt lesz a Dolly Roll, akiket Korda György és Balázs Klári követ, valamint Szikora Robi és az R-GO nagykoncertje. Az estet Dj Heszi szettje zárja, akit Zoltán Erika is meglátogat néhány szám erejéig.

Vasárnap Vanyúr Sanyi bácsi előadásában szüreti mozzanatokba nyerhetünk betekintést, majd Nagy Gyula és barátaitól sajátos feldolgozásban hallhatunk ismert magyar számokat. A délutáni felvonulás a sokéves hagyománynak megfelelően a Kossuth Lajos utcán lesz; a szokott helyről indul és a művelődési házig tart. A fesztivált a Hooligans koncertje zárja.

 

Ősszel is folytatódnak a rendezvények

Szezon után is folyamatosak lesznek az év elejétől megrendezésre kerülő zenés éjszakai fürdők – ismertette a fürdő.

A városi programok tekintetében a művelődési ház vezetője rámutatott, ősszel a tavaly befutott Márton nap és az idősek világnapjának rendezvénye mellett nem marad el az újragondolt adventi rendezvények sora sem.

 

Forrás:www.harkanyhirek.hu

Hozzászólások