Xavin Hotel Harkány

Miben rejlik Harkány különlegessége?

Miben rejlik Harkány különlegessége?

2015-05-22 • Kategória: Hírek, Közlemények

A harkányi gyógyvíz egyedülállónak számít Európában. Nem csak a bőrbetegségeket és nőgyógyászati betegségeket gyógyítja eredményesen, de enyhíti a mozgásszervi panaszokat is. Bizonyítottan hatásos a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésében. Harkányon kívül csak két olyan hely van még az egész világon, ahol bizonyítottan gyógyítható a pikkelysömör.

De vajon mitől más a harkányi víz, mint bármely más gyógyvíz?

Erre a választ a vízben lévő hidrogén szulfid gáz adja, mely csökkenti az emberi szervezetben megindult gyulladásos folyamatokat, ezzel mérséklve a tüntetek intenzitását. Emellett fontos megemlíteni, hogy mellékhatása egyáltalán nincs. A vízben tartózkodást is csupán azért maximalizálják 20 percben, mert a meleg víz megterhelő az emberi szervezetre.

A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

Tudta Ön, hogy a Harkányi Gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetség minősítésén az elérhető legtöbb, azaz öt csillagot kapta? Erről itt olvashat bővebben.

Szállodánk, a harkányi Xavin Hotel**** Wellness és Étterem csupán egy 2 perces sétára található a fürdőtől. Legyen a vendégünk, pihenjen és frissüljön fel wellness részlegünkben, vagy a szállodánktól csupán 150 méterre található Harkányi Gyógyfürdőben!

Kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot!
Az ajánlatkérésekre reggel 6 és este 11 óra között egy órán belül válaszolunk.

Hozzászólások