Xavin Hotel Harkány

Szénsavas kezelések újra a Harkányi Fürdő kínálatában

Szénsavas kezelések újra a Harkányi Fürdő kínálatában

2015-02-18 • Kategória: Hírek, Közlemények

2015. február 16-tól újra megtalálható a Harkányi Fürdő szolgáltatás-kínálatában a szénsavas fürdő és a száraz szénsav kezelés.

A szénsavas fürdő lényege, hogy a fürdővízbe szénsavat juttatnak. A vízben lévő kis buborékok stimulálják a páciens bőrfelszínhez közeli ereit. Emiatt megnő a bőr szén-dioxid telítettsége, a szénsav hatására kitágulnak az erek és nyugodtabbá válik a szívműködés, csökken a vérnyomás, javul a szövetek vérellátása. A légzőközpontot izgatja a szén-dioxid, amitől mélyebbé válik a légzés.

A szénsavas fürdő általában 30-32 fokos, vagy hidegebb, ugyanis minél hűvösebb a víz, annál nagyobb lesz a szénsavtartama, a pezsgés miatt azonban ennél melegebbnek érezni a vizet.

A szénsavas kádfürdő elsősorban keringési zavarok, szívbetegségek, kezdődő érszűkület esetén hatékony kezelési mód. Ugyanakkor frissítő hatása révén kimerültség esetén is kedvező hatású.

A száraz szénsav kezelés, azaz a mofetta,  szintén végtagi-érszűkület, illetve vénás keringési elégtelenség kezelésére alkalmas.  A módszer bizonyítottan javítja a végtagokban a keringést, ennek eredményeként csökken, vagy megszűnik a nyugalmi, illetve terhelésre (járásra) jelentkező lábgörcs, fájdalom. Nő a fájdalom nélkül megtehető járástávolság, a végtagon lévő sebek, fekélyek gyógyulási hajlama, lerövidül a gyógyulási idő.

Szállodánk, a harkányi Xavin Hotel**** Wellness és Étterem csupán egy 2 perces sétára található a fürdőtől. Legyen a vendégünk, pihenjen és frissüljön fel wellness részlegünkben, vagy a szállodánktól csupán 150 méterre található Harkányi Gyógyfürdőben!

Kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot!
Az ajánlatkérésekre reggel 6 és este 11 óra között egy órán belül válaszolunk.

Hozzászólások