Xavin Hotel Harkány

Újra nyit a pécsi Állatkert

Újra nyit a pécsi Állatkert

2016-04-26 • Kategória: Hírek

pecsi allatkert

Pécsi állatkert

Igaz a nyitással még várnunk kell, de már csak alig 1 hónap és újra nyitja kapuit a teljesen megújult pécsi állatkert. A teljes felújítás már nagyon időszerű volt, hiszen eddig csak a zöldhatóság jó indulatán múlott, hogy üzemelhetett a létesítmény.

Az új állatkert, ökoturisztikai parkká és fogadóközponttá alakított létesítmény. A vadasparkot még a a pécsiek társadalmi összefogásban építették meg. Közel 1,8 milliárd forintból, teljes egészében fejlesztési forrásokból, önkormányzati támogatás nélkül építették meg az új létesítményt, amelynek műszaki átadása tavaly év végén történt meg, s amelybe a mai napig folyamatosan költöznek be az állatok.

pecsi allatkert

Pécsi állatkert – látvány terv

A pécsi polgármester, Páva Zsolt hivatalos bejelentése szerint: május 20-án, pénteken megnyitja kapuit az új állatkert, amelyre számos kedvezménnyel várják a gyerekeket, családokat, látogatókat. Erről azonban csak a nyitás előtt egy héttel adnak bővebb tájékoztatást – közölte a politikus.

Az állatkertben több tematikus részt alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde is várja a kicsiket, ahol játszóteret is létrehoztak a gyerekek számára. A korábban jegypénztárként működő főbejárat építészeti motívumait megőrizve alakították ki a Fagyizoo elnevezésű üzletet.

állatkert-hl22-720x500

Pécsi állatkert

állatkert-hl20-720x500

Pécsi állatkert

 

 

 

 

 

 

 

 

A különböző állatfajoknak önálló egységeket hoztak létre: a Majomházat az állatkert északi részén építették meg, a nagymacskák számára szolgáló rész a pumák és a leopárdok otthona lesz, míg az egyik fő látványosság a ragadozó- és vízilóház, ami az oroszlánok, tigrisek és a vízilovak életébe enged betekintést. De a hüllők is örülhetnek a saját Krokodilházuknak, amelyet a főépület közvetlen szomszédságában alakítottak ki.

Új kültéri fókamedencében is gyönyörködhetünk ezentúl, amely körbejárható, a medence mellett pedig külön lelátóról nézhetjük az emlősöket. A fókamedence az akváriumból egy üvegfalon keresztül is látható.

A létesítményben számos olyan állat otthona is lesz, amelyek eddig nem voltak láthatók Pécsen. Már megérkezett sok új lakó, így a pumák, a borjúfóka, két vízidisznó, ráják, egy zebra- és egy szirti cápa, egy kárpáti hiúz, de nemsokára várható zebrák, ormányos medvék és ragadozó madarak érkezése is.

Különleges állatok Pécsen:

Hiúz, Puma, Borjúfóka, Szirti Cápa.

Pécsi állatkert

Pécsi állatkert

Pécsi állatkert

Pécsi állatkert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: pecsma.hu

Hozzászólások