Xavin Hotel Harkány

Victor Vasarely emléktábla avatás Pécsen!

Victor Vasarely emléktábla avatás Pécsen!

2016-04-10 • Kategória: Egyéb

vasarelly_coll

Victor Vasarely emléktábla avatás Pécsen!

Különleges vendége volt Pécs városának a szombati napon. Emléktáblát avatott a világhírű képzőművész Victor Vasarely unokája Pierre Vasarely.
Az emléktábla a művész születésének 110. évfordulójának tiszteletére készült és került kiállításra a pécsi múzeumban.

A pécsi születésű Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző, 1906-1997) a 20. századi egyetemes képzőművészet iskolateremtő mestere, a nagyhatású op art irányzat képviselője volt.

Victor Vasarely alkotásai “az ismétlődésekben, a permutációkban, a sorozatok látványában a végtelenség üzenetét hordozzák”, idézte fel Csornay Boldizsár, a Vasarely-múzeumot működtető pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatója.

 

 

Unokájának, Pierre Vasarelynek köszönhetően a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program évében a múzeum és annak anyagai is felfrissültek, hozzájárulva ahhoz, hogy Victor Vasarely neve Pécsen kívül is sokkal ismertebbé vált.

Vasárnap, Harkány város látta vendégül Pierre Vasarelyt, aki a harkányi Gyógyfürdőben megismerkedhetett többek között a gyógyító víz erejével. A Gyógyfürdő wellness részlegének „élmény” szolgáltatásain kívül a különféle masszázsokkal (gyógy, talp, test) is tökéletesen elégedett volt Pierre Vasarely.

A fürdő látogatása után Harkányba a Xavin Hotel**** Oliva éttermét érte a megtiszteltetés, hogy a délutáni órákban vendégül láthatta Pierre Vasarely-t.

 

A Victor Vasarely Múzeum megtalálható Pécsen, a Káptalan utca 3. szám alatt.

Érdeklődni: Tel: +36 30-934-6127

Nyitva tartás: 10.00 – 18.00
keddtől vasárnapig / Tuesday – Sunday
szünnap: hétfő / closed on Mondays

Hozzászólások